fredag, juni 21, 2013

Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor...

Det var en tappa-andan-vacker kväll i kväll. En termometer som visade en bra bit över 25 grader när vi efter poolplask i trädgården åkte i väg längs slingrande vägar för att leta efter de allra vackraste midsommarblommorna. Ändlösa gröna fält, träd som stod blick stilla i den lugna kvällen, fåglar som kvittrade glatt, humlor som surrade - och barn som viftade bort dem :)

Alvin var så engagerad att han till och med hade lyft bort sin cykelkorg för att ha något att bära i. Smart! Och efter att ha tagit oss fram genom djungelliknande terräng, gått längs somriga landsvägar, oroligt kikat efter ormar (det var jag som gjorde det), då det prasslade misstänkt i gräset ett par gånger, for vi sen hemåt med ett stort fång av härligt doftande lupiner i olika färger samt en liten cykelkorg fylld med smörblommor, blåklint och klöverblommor. Och alla doftade de precis så gott som de alltid gör. År efter år efter år...

På bilden då Vilma och Alvin äntligen nått fram till de rosa utbrister hon "Åhh nej, de är ruttna!" Vissna, menade hon och tyvärr - hon hade rätt. Filip sprang då genast på jakt efter fler och gjorde sin lillasyster lycklig då han strax därefter rosafyndade!


Efter en grymt intensiv och brokig vecka innehållandes det mesta - från hemsk oro, till trevligt kompisbesök, till en mysig VAB-dag med hostig Vilma och två nöjda bröder som också fick vara hemma, till massor av lek och på det otippat intensiva jobbdagar såhär mitt i sommaren, kryper vi nu alldeles strax ner i sängen - nöjda och belåtna efter en riktig städ-, röj-, och fixarkväll. Kylskåpet är midsommarproppat och på köksbordet ligger en liten lista över morgonens to-dos vad gäller maten. Klockan 12 kommer gästerna och vi längtar!!!

Sov nu sött och dröm söta midsommardrömmar...





1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas ni får en riktigt härlig dag!
Kram Erica